top of page
Abrera-57.jpg

Història

EL PROJECTE ALTERNATIVA D'ABRERA (ADA)

Amb la voluntat de ser una plataforma social aglutinadora de grups polítics, entitats i ciutadania, Alternativa d'Abrera neix al novembre de 2002, quan un grup de veïns i veïnes d’Abrera decideixen treballar plegats per esdevenir una alternativa a un govern socialista desgastat i estancat. Una llista de persones implicades, un programa municipalista i una campanya propera ens portaria en 2003 a assolir tres regidories, situant-nos com a primer grup de l’oposició a l’Ajuntament d’Abrera.
 

Aquesta posició de força va ajudar a que el grup veïnal s’acabés consolidant com a partit polític l’octubre de 2005 sota el nom de Veïns Independents d’Abrera integrant-se, alhora, a l’Entesa pel Progrés Municipal, organització la qual aglutinava en aquell moment més de vuitanta llistes municipalistes d’arreu del País.


Inicialment Iniciativa per Catalunya - els Verds (ICV) va recolzar el projecte que es consolidaria a les eleccions municipals de maig de 2007 quan, per segona vegada, la plataforma Ad’A assoleix tres regidors esdevenint de nou el primer grup de l’oposició tot i una nova majoria absoluta del PSC. 

Però poc desprèsd’aquestes eleccions, es trenca la coalició amb ICV abandona el projecte, untrencament que coincideix amb un episodi de transfuguisme, que afecta a lacomposició del grup a l’Ajuntament.

La crisi és superada i a les eleccions de 2011 Ad’A aconsegueix novament tres regidors trencant una majoria absoluta del PSC de més de 30 anys. Tot i la possibilitat de governar, un pacte entre PSC, CIU i l’escindida ICV impossibilita un govern de canvi. Les eleccions de 2015 es repetirien amb resultats similars però ara amb ERC impossibilitant aquest govern de canvi.


I en 2019, tot i realitzar una campanya ambiciosa, l’Alternativa, seguint la tendència general, obté els seus pitjors resultats electorals a favor d’un PSC que obté la majoria absoluta més folgada del període democràtic. Tot i això, hores d’ara Alternativa d’Abrera segueix sent el principal grup de l’oposició a l’Ajuntament d’Abrera camí dels 20 anys d’història municipalista. Però durant aquest anys no a canviat el nostre objectiu, que no s'un altre, que millorar la vida dels veïns i veïnes d'Abrera.

QUÈ SOM?

Des de la nostra fundació al 2003, Alternativa d’Abrera (ADA) ha volgut esdevenir

una plataforma social aglutinadora tant de partits polítics com d’entitats i ciutadania no associada.

 

Ens agrada definir-nos com:

1. Un fòrum obert i plural de ciutadans i ciutadanes d’Abrera.

2. Un grup d’opinió i actuació política democràtica que vol esdevenir representant dels interessos d’Abrera.

3. Un grup que defensa el municipalisme progressista com la manera de relacionar Abrera amb el món.

4. Un grup solidari disposat a implicar-se activament en la resolució de les problemàtiques globals.

QUÈ VOLEM I QUÈ FEM?

Els nostres objectius són els següents:

a. Mantenir una política integradora i plural, basada en el diàleg i el consens, tot aplicant els principis de l’esquerra progressista i la voluntat d’agrupar persones i col·lectius provinents de diferents àmbits, tant locals, com comarcals, nacionals o internacionals.

b. Contribuir al desenvolupament d’un sistema de vida diferent a l’existent: un model de municipi que es desenvolupi de manera sostenible i que garanteixi la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans d’avui però també de les generacions futures.

c. Assegurar els drets humans i democràtics dels ciutadans i ciutadanes d’Abrera.
 

d. Fer d’Abrera una ciutat amb identitat pròpia, independent i sobirana, tot aplicant un municipalisme progressista que ha de manifestar-se en una construcció conjunta de la ciutat des d’una perspectiva integradora i plural.

bottom of page